dijous, 10 d’abril del 2014

Personalitzar i (re)strenar II

Dilluns a pimera hora vaig complir la meva part del tracte i vaig anar a fer el sorteig del moneder que us havia proposat per arribar als 100 seguidors de "Fet a Ripoll" a facebook. Estic molt i molt contenta ja que 45 pesones van voler participar al sorteig. La web Sortea2 va fer el sorteig per mi i l'afortunada va ser:
  • Vanessa Martínez Seijas   
Gràcies a tots i totes per participar. Animeu a altres persones a fer-se seguidores de "Fet a Ripoll" a facebook i quan arribem als 200 seguidors us donaré una altra sorpreseta ;-)
Però com heu deduït pel títol, avui seguirem parlant de les modificacions que podem fer a la nostra roba. Les samarretes més bàsiques es poden convertir en una peça única amb una mica d'imaginació, una mica de temps i una mica de traça.


A totes les botigues de complements i bijuteria fa temps que s'hi poden trobar els collarets tipus pitet. En aquest cas, tenint aquests collarets com a referent i amb una mica de trapillo sobrant d'una altra història he modificat una samarreta molt molt bàsica de Decathlon (la típica per portar sota camises o jerseys) en una samarreta marinera per convinar amb uns texans. Com el material de què disposava era de ratlles blanques i blaves, he completat amb un nus pla a la part central del collaret.



Amb la tècnica d'aplicacions de patchwork també podem personalitzar la nostra roba i el temps que hi dedicarem només dependrà de la complexitat del motiu triat. A més a més, les aplicacions permeten utilitzar tots aquells retalls que han anat quedant arraconats i que no serveixen per coses més grans com moneders, bosses de mà, etc. Res es pot deixar perdre. Cal aprofitat i reciclar!! 

Tenia una samarrreta amb un preciós escot i unes mànigues abotonades molt originals, però la samarreta era totalment llisa i negra. Per fixar la tela de les aplicacions podeu utilitzar agulles de cap o adhesiu tèxtil de doble cara. La segona opció és la millor quan has de fixar trossos de tela molt petits i que no es poden moure com són els motius complexos, però heu de tenir en compte dues coses molt importants:
  • Heu de procedir a fer la costura de reforç immediatament ja que l'adhesiu per adherència molt ràpidament.
  • És una opció poc recomanable si el material sobre el que heu d'aplicar és molt prim, ja que us quedarà rígid i perdrà elasticitat i caiguda. Això, evidentment, no influeix si el que esteu fent és un quadre de patchwork.
Si el lloc i posicions exactes on col·locar els elements és poc important (com en el cas dels globus de la meva samarreta) us recomano que us decanteu per les agulles de cap.

Per fer la costura que fixi els motius definitivament podeu optar també per dos opcions:
  • Cosir a màquina tot el voltant amb una costura en ziga-zaga amb la puntada curta i junta. Cal una certa perícia amb la màquina si no sou usuaris habituals ja que caldrà fer canvis de direcció i línies curves que no són fàcils si acabeu de començar amb la màquina.
  • Puntada a mà amb punt feston. Algunes màquines disposen de punts d'aquest tipus, la meva no. Per mi, les aplicacions queden millor així que amb ziga-zaga, però suposo que és una qüestió de gust personal.
Espero que us agradin aquestes idees. Si feu alguna coseta m'encantarà que m'ho ensenyeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada