dimecres, 26 de març de 2014

Personalitzar i (re)estrenar I

Aprendre a cosir no només fomenta la teva (la meva) autonomia. Fa un mes us vaig ensenyar com havia recuperat uns texans gastats en aquest apunt. Però la costura més bàsica també et (em) permet treure la meva vessant més creativa. 

Pots donar una segona vida a aquelles peces de roba que ja no et poses aprofitant-ne els materials o alguna de les parts (botons o cremalleres en el cas de camises i pantalos o folres, tanques i nanses de bosses de ma, motxilles,etc.). Aconseguiu una bona caixa i guardeu-ho tot. Segur que en algun moment us farà utilitat! I si més no, amb molt poca inversió com per exemple uns fils per brodar o un tros de cinta al bies, podeu personalitzar algunes peces de fons d'armari senzilles (i econòmiques) i convertir-les en peces amb el vostre toc personal i no correreu el perill d'entrar a la feina de bon matí i veure algú vestit igual que vosaltres.

Els brodats en general i el punt de creu en particular és una bona manera de personalitzar la teva roba. Ja fa temps que els brodats van sortir dels llençols i les tovalloles per conquerir bosses, camises, butxaques de texans, samarretes etc. i que es van superar les flors i les inicials completades ara amb els motius més variats. A més a més, hi ha un munt d'eines informàtiques (en línea o per instalar a l'ordinador) que et permeten convertir en patrons de punt de creu les imatges que més t'agradin. 

Així va ser com vaig fer la samarreta que li vaig regalar a en Jordi pel seu aniversari. És un fan dels Transformers, així que vaig pujar a una de les webs que transformen una imatge del logo dels Autobots en un patró de punt de creu. En aquest cas amb una aplciació en línea en vaig tenir prou ja que només necessitava l'esquema ja que el logotip dels Autobots té un sol color. Per imatges més compelxes necessitarás algun dels programas que hi ha al mercat que et tornen esquemes per punts amb llegendes de colors de les marques més habituals. Podeu trobar un resum de les principals aplicacions aquí. Els programes són versions de prova o bé amb utilitats capades o bé amb dies d'us gratuït , si no heu de fer un ús professional, en tindrás prou amb instal·lar/desinstal·lar en el moment que necessitis l'eina

Amb fils "Blanc" i "666" (vermell) de mouliné de la marca DMCvaig brodar la imatge que ell volia sobre el cor, com si fos un escut d'un equip de futbol.

Aquí teniu el resultat
 

En els propers dies aniré fent apunts amb les diferents tècniques de modificació i personalització bàsiques. Espero que t'agradin. Anima't a comentar!!