dijous, 13 de març de 2014

Uns peücs per la Mia

Després de la feinada del Carnestoltes, recupero la rutina! La nostra disfressa no estava a l'alçada del concurs (ja veureu l'any que ve...), però no em puc estar de deixar-vos un enllaç a la galeria de fotos de elripolles.info. Va ser espectacular!!! Felicitar a la colla dels Amics del Malta. Aquest any us heu superat!! 

Aquesta setmana he fet uns peücs per la filla d'un amic, la Mia. Una molt molt forta abraçada pels seus pares, en Jordi i la Núria. 

Es tracta d'un model una mica diferent del que estem acostumats a veure, ja que imita el calçat esportiu. Té sola, cos amb llengüeta i cordills. El patró del que vaig partir el podeu trobar al blog de la Marta Cárdenas, ohmotherminediy.com, però hi vaig fer algunes modificacions:
  • He començat amb 40 punts i no amb els 46 que proposa el patró ja que em semblava massa gran.
  • He pujat vuit voltes i no les deu que proposa el patró pel mateix fet.
  • He pujat la llengüeta fins que m'han quedat 14 punts per banda i no 15, compensant així una mica el fet d'haver muntat menys punts i aconseguint que la boca del peüc quedi més estreta.
  • He tancat el cos a partir del segon punt per donar-li forma a la part del darrera.
He triat dos cabdells de fil de la col·lecció Natura de DMC que he comprat a Tendals Caballol i unes agulles de 2.5mm heredades de la meva mare. Es tracta d'uns cabdells de la màxima qualitat, 100% cotó, perfecte per la roba de nadó ja que és una fibra natural, és més fresc que la llana (ja arriba la primavera!) i, a més a més, suporta molt bé les rentades. I el preu, perfecte, 4€ amb poc cada cabdell. Totalment competitiu amb les webs més comunes, sense comptar que me'ls he emportat "posats", és a dir, sense haver d'esperar tres dies a que m'arribessin, m'he estalviat despeses d'enviament i, a més a més, he acumulat un 5% de l'import gastat en la meva targeta client. Què més puc demanar? Com us deia en aquest apunt, quan compres al costat de casa, tot són avantatges!Amb el color beix, he fet la part de la sola mentre amb el turquesa he fet el cos del peüc. PEr començar, 40 punts. A partir d'aquí, 16 augments repartits de manera regular.


10 voltes i 16 augments després ja tenia els 56 punts necessaris per donar la sola per acabada. Per diferenciar bé la sola del cos del peüc, fins ara havia teixit totes les voltes amb punt de dret. A partir d'aquest moment, a més de canviar el color, vaig teixir amb punt jersey, una volta del dret i una altra del revés.Després de fer les vuit voltes del cos del peüc, comencen les reduccions del centre per formar la llengüeta del peüc.

I aquí teniu el resultat:I, finalment, un petit detall per personalitzar-los:


Si vols fer un obsequi especial per un naixement, pensa en la possiblitat de fer alguna cosa per tu mateix. Estaràs regalant  també el temps que has dedicat a fer-lo. I si t'ha agradat el que has vist però no et veus amb cor de fer-ho tu sol, posa't en contacte amb mi.