diumenge, 4 de maig de 2014

Una bossa per la mare

Avui és el Dia de la Mare! Certament cal un dia per reconèixer la tasca feta per elles, dones compromeses amb la nostra educació, companyes, amigues, conselleres, coixins de llàgrimes... Sempre es diu que aquest tipus de celebracions són invents dels centres comercials, però amb pocs diners i una mica de temps es pot fer un regal que de ben segur la vostra mare apreciarà més que qualsevol objecte impersonal perquè l'haureu fet vosaltres pensant en ella.

Jo aquest any m'he decantat per regalar-li a la mare una Tote Bag o bossa de tela. Diverses tendències estan afavorint el retorn a la tradicional bossa de roba per anar a la compra com la consciència ecològica pel malbaratament de plàstic o el fet que les bosses de plàstic ja no siguin gratuïtes.

A la xarxa s'hi poden trobar centenars de tutorials per fer la vostra bossa i personalitzar-la al gust. Després de mirar-ne uns quants i de pensar què volia fer exactament, em vaig decantar per una cosa una mica més elaborada. M'explico: el concepte és el d'una Tote Bag, és a dir, una gran bossa rectangular de tela amb dues nanses, una a cada costat de la bossa, però també volia que es pogués fer servir també com a bossa de mà. Per donar-li aquest component més de complement que no pas de bossa de la compra li he posat un folre, un sistema de tancament, una butxaca interior i unes cantonades a la base que li donessin forma.

Em vaig decantar per fer una bossa de loneta. La loneta és un tipus de tela de base de cotó, tot i que acutalment a la majoria de teles es combina amb polièster. És una tela dura i molt resistent al frec, al sol i a l'aigua i per tant la trobem sovint en calçat lleuger i complements per anar a la platja i no s'utilitza per a la confecció de roba. A nivell de l'entramat, es desfila molt fàcilment, de manera que cal rematar cada tall amb un repunt en ziga-zaga. Vaig combinar base i nanses estampades amb una peça central en negre per contrastar.

Cantonades i repunt en ziga-zaga

Per l'interior, he utilitzat una tela gris i hi he afegit uan butxaca en la tela estampada de cotó que vaig utilitzar pel vestit de l'Eva. Mai sobra res, mai es llença res! ;-)Combinant les mateixes teles he fet una peça per tancar la bossa per la part superior en forma de fletxa. La cara vista és estampada i la inferior és gris. La peça és simètrica i hi he fet un trau a cada punta per poder tancar la bossa amb botons. El fet de fer-la simètrica, respon al meu interès de no marcar quina part és la devantera i quina la posterior i deixar això a gust de la meva mare. Per cosir el botó he utilitzat un fil mouliné beix, de manera que el botó és negre com la loneta i l'estampat de la tanca i el fil és beix com el fons d'aquesta.


I aquest és el resultat final. Espero poder-vos posar una foto de la Milagros portant el seu regal. 
¡Un besazo Mare! ¡Te quiero!