diumenge, 13 de juliol de 2014

Al casament dels més macos del món

Ahir va ser un dia molt especial per la família Avilés Ramos. L'Eli i en Germán es van casar!!! Va ser un dia magnífic, ells estaven guapíssims, ho vam passar genial i vam acumular un munt de records i anècdotes per per anar tirant una bona temporada.

Foto: Anna Teixidó


Tenia ganes de fer alguna coseta que els nuvis poguessin recordar, així que em vaig animar i vaig preparar un photocall d'estar per casa que espero que els agradés i fes passar una bona estona als convidats! Fa unes setmaens, el meu amic Quim va trobar un marc que va pensar que em podia interessar. Era un marc de fusta de noguera molt i molt fosc, gairebé negre. Jo ràpidament vaig pensar a canvia-li una mica la cara per poder utilitzar-lo al casament de l'Eli i en Germán.

Part posterior del marc Des de fa uns anys es veuen a tot arreu mobles i objectes de decoració amb un fals envellit conegut en el món de la decoració com French style o Shabby Chic que a mi m'encanta. Mirant per diferents llocs web vaig veure que es tractava de les diferents tècniques i aplicacions a partir de la pintura d'efecte guix, més coneguda com a Chalk Paint degut a que és la marca comercial més famosa. Aquest tipus de pintura té un efecte satinat, suau i sedós i com empolsinat. A més a més es tracta d'uan pintura acrílica i per tant la seva base és l'aigua, cosa que vol dir que no es tòxica i es pot rentar amb facilitat, tant dels pinzells com de les mans (sí, em taco moooolt les mans).

Si no pots trobar pintura Chalk Paint d'Annie Sloan o et passa com a mí i t'agrada fer potis, te la pots fabricar tu mateix a casa. El resultat no és tan fantàstic si no és que estàs disposat a fer moltes capes i passar-te hores polint, però els ingredients són molt i molt accessibles i fàcils de trobar:
  • Guix de pintor
  • Pintura acrílica
  • Aigua calenta
 Perquè et facis una idea de les proporcions, has de posar el triple de pintura que de guix. Tingues en compte que parlo de pes i no de volum!!!! Primer has de posar el guix i una mica d'aigua calenta per desfer-lo. En aquest punt aniria bé tenir una batedora o unes varilles velles a les que no tinguis molt d'afecte. Si no en tens, paciència i a remenar, fins que el guix estigui ben dissolt, no hi trobis grumolls i la textura sigui el més fina i suau possible. Afegeix després la pintura i barreja-ho bé. Tingues en compte que el guix fa que la pintura s'assequi molt més ràpidament així que és millor que facis poca barreja i vagis repetint més que no pas que et sobri perquè es farà malbé de seguida. Sempre pots conservar-la d'un dia per l'altre posant damunt una bona capa d'aigua que aïlli la pintura de l'aire, però és una solució a curt termini que en qualsevol cas no et servirà per conservar la barreja.
Per millorar l'acabat, hauràs de fer-te amb uns quants fulls de paper de vidre i polir ben polida la superfície. Pensa que amb el paper de vidre és fàcil que et surti el color que hi ha a sota. Aquest efecte és molt apreciat en els objectes Shabby Chic i a més és una conseqüència d'aquest tipus de material que et permet jugar amb capes de diferents tons o intensitats o fins i tot de diferents colors. Tot depèn de la teva inspiració i dels riscos que estiguis disposat a assumir. El resultat és fantàstic!
Detall del color anterior extret gràcies al paper de vidre

Jo vaig fer una primera capa amb color blanc, la vaig deixar aixugar bé i vaig fer una segona capa afegint una mica més de pintura acrílica d'efecte daurat, or vell i coure a la barreja original. Quan tot estava ben sec, vaig procedir a treballar-ho tot bé amb el paper de vidre.  

Finalment, vaig treballar bé les curves i relleus a pinzell semi-sec amb els tres tons d'efecte daurat, or vell i coure. El resultat final a mi em va encantar. Espero que a tu també, que t'animis a donar un aspecte nou i diferent a algun objecte de casa, m'ho expliquis als comentaris i m'enviïs una foto ja sigui al meu correu elctrònic o a la pàgina de facebook.
Bonus track: A la cosinada Avilés també li va agradar el resultat ;-) Sou guapíssims!!!!

Foto: Clàudia Aviles