dissabte, 22 de febrer del 2014

El Ripoll més crafty

En l'era d'Internet diuen que ho tenim tot a un clic. I és ben cert. Ja no cal viure en una gran ciutat o haver de recórrer desenes de botigues per trobar aquell producte que tant et va agradar que vas veure en no-sé-quin capítol de la teva sèrie favorita.

Però a mi m'agradaria convinar la filosofia DIY (fes-t'ho tu mateix) amb el desenvolupament d'una xarxa de suports local que ens ajudin a arribar més lluny entre tots. Viure a un poble i voler guanyar-s'hi la vida no sempre és fàcil i és per això que crec que he de pensar en primer lloc en els meus veïns com a  font dels diversos materials que pugui necessitar. I, a més a més, es nota la diferència a millor: no és el mateix fer quatre clics que trobar-te amb l'Aurora perquè et doni una comanda que li has fet i comentar en què estàs embolicada ara, acostar-se al Gràfic i fer quatre bromes amb el Raúl, anar a buscar uns fils a Caballol i que t'agraeixin en persona que t'hagis fet seguidora seva a Facebook o comprar l'enèssima llana al Gran Basar i que en Jun et pregunti sorneguer si estàs fent gorros per tota la família [NOTA: va encertar de ple...].

Per tot aixó voldria recollir en aquest apunt les diferents botigues de Ripoll on habitualment compro. Aquest serà el meu petit homenatge cap a ells. M'agradaria que els ripollesos m'hi poguessiu ajudar: si trobeu a faltar alguna recomanació, feu-m'ho saber amb un comentari i entre tots anirem ampliant la base de dades de comerços relacionats amb manualitats, costura, teixir, cuina...

  • Caballol. Carrer Progrés número 14. Merceria, téxtils per la llar, llanes i fils i simpatia. Una botiga amb un disseny i una il·luminació impecables (encara em queden tics de la meva feina anterior). Si no hi heu entrat encara, no espereu ni un segon més. I a més, de tant en tant, interessants esdeveniments i tallers d'iniciació a la costura. També els pots trobar a Facebook.
    Font: Caballol
  • Gràfic Paper. Carrer Mossén Cinto Verdaguer número 14. Ampliant (i molt) el concepte clàssic de papereria té una secció de materials per scrapbook que ja la voldrien a moltes botigues de manualitats de la capital! I amb la finalitat que li poguem treure el màxim rendiment fan cursets de durada curta, de dos a quatre hores, dels que surts amb la teva creació a les mans. També els pots trobar a Facebook.
    Font: Grafic Paper
  • Punt de Costura. Ara direu que em contradic perquè es tracta d'una botiga on-line, però l'Aurora, la seva propietària, és de Ripoll i sempre li compro el feltre que faig servir per fer les meves cosetes, quedem, m'ho dona en mà i parlem una estonetea de les nostres coses. Abans tenia una botigueta al costat de casa meva, se la troba a faltar... L'Aurora té un blog on podeu veure (i encarregar) les seves creacions i també la podeu trobar a Facebook.
  • Gran Basar.Carretera de Barcelona número 68. Els ripollesos, amb aquest humor negre nostre tan de poble, en diem "El Corte Inglés de la Carretera Barcelona" i és que hi ha gairebé de tot. En el darrer any en Jun i la seva família s'han volcat en els materials per a les manualitats, destacaré especialment tot el material referent a les fofuchas, aquestes nines de cap gros, somriure permanent i equilibri impossible tant de moda. Podreu trobar tot tipus de làmines de goma eva: llisa, estampada, texturitzada... i a un preu, pel que es pot veure a botigues com Abacus, inigualable.
  • Merceria Conxita. Carrer de la Trinitat número 19. Amb permís de Caballol i Ca la Llúcia, LA MERCERIA. No perquè sigui ni especialment gran, ni especialment barata ni especialment maca, però tots els ripollesos hi hem posat els peus alguna vegada, no ho negueu ;-) Si fa molts anys que hi ets és que fas bé les coses. Una botiga amb història, no cal dir res més.
  • Ca la Llúcia. Carrer de Sant Pere número 7. A més a més dels articles comuns a una merceria, hi trobareu creacions en patchwork impresionants (per no dir que us faran caure de ... a terra).
  • Parament de la llar Carme. Plaça Clavé número 1. Si ets de Ripoll i tens ganes d'iniciar-te en el món dels dolços i la pastesseria decorada, aquesta és la teva botiga. A més, la simpatia de la Carme enganxa, sempre fa ganes de passar-la a veure! També podeu trobar-la a Facebook.
    Font: Parament de la llar Carme
  • Drogueria Roig. Carrer Mossén Cinto Verdaguer número 29. Aquí hi podreu trobar tot tipus de coles, pintures i vernissos per les vostres creacions plàstiques. 
  • Marcs Portell. Plaça Clavé número 4. En aquesta botiga de gust exisit, decoració minimalista i una olor que hipnotitza hi podreu portar les vostres creacions perquè hi donin  l'acabat que es mereixen. Però no només són uns fantàstics emmarcadors, també hi podreu trobar pintures i vernissos i figures per pintar. Els naixements de guix són per veure!!
Sóc conscient que tenim més botigues d'aquest estil a Ripoll, però no le she estrenat totes, així que si teniu experiència amb algun comerç que vulgueu afegir a la llista, podeu comentar l'apunt, enviar-me un correu a fetaripoll@gmail.com o deixar un comentari a la pàgina de Facebook del bloc. Entre tots anirem fent créixer l'apunt i donarem als nostres comerços una mica del reconeixement que els cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada