dimarts, 18 de febrer del 2014

Mentre espero

Feia dies que la meva mare i jo parlàvem de la possibilitat de comprar una màquina de cosir a mitjes. A mi m'en van deixar una de manual però quan la vaig anar a fer servir, li faltaven peces i, per tant, era inservible. Ella en tenia una altra de més moderna, però també manual i que tampoc acabava d'anar fina. Dijous passat vam fer el cop de cap. Després de llegir i rellegir informacions, característiques i recomanacions diverses, ens vam decidir per la Matrimatic Jubilee 4:

Font: matri.eu

Vam escollir aquesta màquina degut a la seva relació qualitat-preu. No és d'una marca coneguda del tipus Singer o Alfa, però pel mateix preu d'una màquina molt bàsica d'aquestes marques ens oferia molt més. Potser no arribarem a fer servir les moltíssimes funcions que ofereix, però estem segures que en sabrem treure profit.

Les recomanacions bàsiques per a principiants com jo o principiants avançades en el cas de la Milagros són:
  • Potencia a partir de 70W. En el cas de potències inferiors es poden tenir problemes amb teixits durs del tipus roba texana o símil de pell.
  • Traus en quatre temps. El fet que es faci cadascun dels costats del trau de manera independent permet jugar amb el tamany de traus i botons. 
  • Puntades mínimes: repunt o puntada recta i puntada en zig-zag. Ha de tenir selector de llargada i amplada del repunt i millor si té alguna funció de sobre-filat (overlock o similar)
  • Braç lliure o independent. Permet fer costures en rodó com per exemple els baixos dels pantalons, sense dificultat afegida.
  • La zona del porta-bobines ha de ser metàl·lica. Hi ha màquines l'interior de les quals és plàstic. Això no té perquè ser dolent, però la zona del porta-bobines, degut al fort desgast que pot patir, ha de ser metàl·lica.

Us deixo un enllaç on les seguidores de facebook del blog Oh Mother Mine DIY opinen sobre les principals màquines per a principiants que hi ha la mercat.

A finals d'aquest matí o demà a molt tardar l'hem de tenir aquí. A veure què tal!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada